Zašto odabrati ručno rađeni nakit?

Why choose handmade jewelry?

Ručno izrađeni nakit jedinstvena je i osobna alternativa masovno proizvedenom nakitu koji se često nalazi u robnim kućama i lancima nakita. Evo nekoliko razloga zašto biste se trebali odlučiti za kupnju ručno rađenog nakita:
Kvaliteta i izrada : Ručno izrađeni nakit izrađuje individualni majstor (u našem slučaju, Leonard) koji posvećuje veliku pažnju stvaranju komada najviše kvalitete. Ručno rađeni nakit izrađuje se s više pozornosti na detalje, što rezultira gotovim proizvodom koji je kvalitetniji od nakita masovne proizvodnje.
Jedinstvenost : Ručno izrađeni nakit je jedinstven, što znači da se nositelj može osjećati sigurnim da je njegov nakit jedinstven i nesličan bilo čemu drugom. U našem slučaju, svakom komadu možemo dodati i personaliziranu gravuru, tako da nositelj može biti siguran da je njegov nakit uistinu poseban.
Osobna veza : Kupnja ručno izrađenog nakita često znači da se kupac može povezati s umjetnikom i procesom stvaranja komada. U našem slučaju, posjećujući naš Atelier & Flagship Store u Splitu, Hrvatska, svakako možete upoznati nas, Mirelu i Leonarda, "Break Time roditelje". Ovo može biti prekrasno iskustvo i može dovesti do dubljeg cijenjenja nakita.
Održivost okoliša : masovno proizvedeni nakit često se oslanja na jeftine materijale i radnu snagu, što može imati negativan utjecaj na okoliš i lokalne zajednice. S druge strane, ručno izrađeni nakit često se izrađuje imajući na umu održivije i etičke prakse. Na primjer, za našu kolekciju RECYCLED koristimo uže napravljeno od recikliranih plastičnih boca.
Potpora malim tvrtkama : kada netko kupi ručno izrađeni nakit, podržava malu tvrtku i pojedinačnog umjetnika. To pomaže u održavanju tradicionalnih zanatskih tehnika i vještina na životu te može imati pozitivan učinak na lokalne zajednice.
Ukratko, kupnja ručno izrađenog nakita nudi način da date osobnu izjavu, povežete se s umjetnikom i podržite održive i etičke prakse. To je također način da posjedujete komad nakita koji je zaista unikatan i vrhunske kvalitete. I nadamo se da će vas ti razlozi uvjeriti da kupujete s nama, kao i s drugim malim obrtima ručne izrade na koje ćete naići na svojim putovanjima, online ili offline.